Lassan visszatér a megszokott rend a fővárosi közlekedésben

Lassan visszatér a megszokott rend a fővárosi közlekedésben

Péntektől újra teljes vonalon jár a 2-es, a 2B és a 23-as villamos is.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a hét végén (szeptember 28-án, szombaton és szeptember 29-én vasárnap) a H9-es HÉV csak az Örs vezér tere és Cinkota között jár karbantartás miatt. A kimaradó szakaszon – Cinkota és Csömör között – a H9-es pótlóbusszal lehet utazni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) további változásokról is tájékoztatott. Péntek hajnaltól a pesti oldalon, a 2-es, a 2B és a 23-as villamos vonalán helyreáll a közlekedési rend. Pénteken üzemkezdettől a 2-es villamos újra a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd H, a 2B villamos a Jászai Mari tér és Pesterzsébet, Pacsirtatelep, a 23-as villamos pedig a Jászai Mari tér és a Keleti pályaudvar M között jár.

Az Index azt írja, a hét eleje óta több korlátozást is feloldottak Budapesten, melyek az alábbiak:

  • az M2-es metró már megáll a Batthyány téren,
  • Hírdetés

  • a H5-ös HÉV újra a Batthyány térig jár,
  • megnyitották a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot,
  • a Clark Ádám térnél lévő gyalogos-kerékpáros aluljárót, és a Budai alsó rakpart mellett haladó, a Margit hídi felszíni HÉV-peront keresztező kerékpárutat is használhatják a biciklivel közlekedők.
  • A járatok újraindulását és az elmúlt napokban árvízzel borított utak megnyitását minden esetben alapos takarítás és komoly műszaki ellenőrzések előzik meg.

    A menetrendek elérhetők a BudapestGO utazástervezőben és a bkk.hu/menetrendek weboldalon.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »