A Német Nagykövetség nem kommentálja, hogy a német nemzetiségi képviselő miért szavazta meg az alapítványi törvényt

A Német Nagykövetség nem kommentálja, hogy a német nemzetiségi képviselő miért szavazta meg az alapítványi törvényt

Mint ismert, Ritter Imre német nemzetiségi képviselő is megszavazta a „közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról” szóló törvényjavaslatot. A nemzetiségi szószóló korábban egyébként fideszes képviselő volt Budaörsön, így mondhatni, nem volt meglepő, hogy támogatta a kormány javaslatát. 

Lapunk a Német Nagykövetségnek többek között olyan kérdéseket tett fel, hogy

  • a német nemzetiségi listáról a magyar parlamentbe jutó Ritter Imre szavazata mennyire áll összhangban a magyarországi német közösség álláspontjával?
  • Mennyire áll összhangban az Önök álláspontjával?
  • Történt-e egyeztetés a szavazással kapcsolatban Önök és a német nemzetiségi képviselő között?
  • Hírdetés

  • Illetve Önök szerint lehet-e negatív társadalmi, vagy politikai következménye annak, hogy Ritter Imre támogatta a KEKVA-törvényt.
  • A Német Nagykövetség röviden és tömören csupán annyit felelt, hogy

    „a parlamenti képviselő hivatalát szabadon gyakorolja. A német nagykövetségnek nincs ráhatása arra, hogy egy képviselő hogyan szavaz és nem is kommentálja azt, így ebben ez esetben sem.”

    Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője 22 évig volt a magyarországi németek országos önkormányzatának képviselője. A politikus lapunknak úgy fogalmazott, hogy nagyon negatívan ítéli meg, hogy dacára annak, hogy a német nemzetiségnek van egy képviselője a parlamentben Ritter Imre személyében, csak egy olyan emberről beszélhetünk, aki „kiszolgálja a fideszes kétharmadot.”

    „Szomorúnak találom, hogy a Német Nagykövetségnek nincs politikai véleménye, hiszen ezzel ellentétben mondjuk az Amerikai Nagykövetség például, nemrégiben politikai állásfoglalást fogalmazott meg abban a tekintetben, hogy a kínai Fudan Egyetemet Magyarországra hozná kormányzat egy olyan kínai hitelből, amellyel igen komoly kötelezettséget kell vállalnia hazánknak.” 


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »