Kollár arra kérte a hatóságokat, hogy ne késleltessék az eljárást Pčolinský ügyében

Kollár arra kérte a hatóságokat, hogy ne késleltessék az eljárást Pčolinský ügyében

Vladimír Pčolinský SIS-igazgató őrizetbevételének és vádemelésének ügyét mielőbb meg kell vizsgálni, az eljárást nem szabadna késleltetni – jelentette ki Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke, aki a kormányalakítási egyezség szerint a SIS igazgatóját adta.

Kollár párttársával, Milan Krajniak munkaügyi miniszterrel tartott sajtónyilatkozatot, az újságíróknak nem volt lehetőségük kérdéseket feltenni. Kollár számos következetlenségre hívta fel a figyelmet, például feltette a kérdést, hogy ebben az esetben miért nem kérték a titoktartás feloldását, miközben a SIS-szel kapcsolatos egyéb ügyekben ez nem maradt el.

Kollár minden érintett hatóságok arra kért, hogy ne késleltessék az eljárást, “annak érdekében, hogy nagyon gyorsan megtudhassuk, ki áll e mögött a tett mögött és hogy miért történt ez az egész”.

Krajniak arra figyelmeztetett, hogy a múltban, a Lexa és Gorilla ügyekben, amelyek a SIS-szel voltak kapcsolatosak, még a vallomástételek előtt kérték a bűnüldöző hatóságok a titoktartás feloldását a tanúk és vádlottak esetében is.

“Most a vélemény annyiban más, hogy lehetőség van a titoktartás feloldása nélkül is tanúskodni”

Hírdetés

mondta Krajniak aki szerint a vádiratról szóló állásfoglalásból kiderül, hogy leginkább egy korábbi SIS-tag vallomása alapján emeltek vádat, akit nem mentettek fel a titoktartás alól.

A Sme rodina képviselői nem akarják azt állítani, hogy a “tett nem történt meg”.

“Épp azt állítjuk, hogy valami történt. Határozottan kérjük, hogy mielőbb vizsgálják ki anélkül, hogy a szőnyeg alá söpörnék.”

Ezzel együtt azt szeretnék, ha pontosan meghatároznák, hogy ki követte el a bűntényt, ki a felelős, és hogy minden felelőst felelősségre vonjanak – mondta Krajniak.

Krajniak elmondása szerint Pčolinský, mint a SIS igazgatója február 11-én tett feljelentést rendőrök ellen, majd március 10-én ebben az ügyben eljárást indított a belsőelhárítás. Másnap Pčolinskýt elfogták. Krajniak arról nem számolt be, hogy milyen ügyet érintett a feljelentés, ahogy arról sem, hogy van-e valami összefüggés a NAKA-val vagy a Pčolinský ügyében nyomozó rendőrökkel.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »