95 millió euró az auschwitzi múzeumra – egy Gulág-múzeumra mennyi jut?

95 millió euró az auschwitzi múzeumra – egy Gulág-múzeumra mennyi jut?

Ilyenkor szoktam mondani, én már senkin és semmin nem csodálkozom. Nem, nem kezdem el ideírni, mennyi is az a 95 millió euró – forintban. Nem idegesítem magamat. Csak egyet kérdezek – remélve, hogy ezért még nem kell fizetni: nincs egyetlen gerinces politikus sem Európában, aki ilyenkor megmondani a frankót?

Magyar Menedék - Badiny

A Mazsihisz honlapján olvasom: „Jelentős összeget, csaknem két millió eurónak megfelelő összeget szán idén az Auschwitz-Birkenau Alapítvány a volt náci német haláltábor helyén létesített múzeum karbantartására”. Az alapítvány célja, hogy a múzeum „hosszú távú fenntartását biztosítsa 120 millió euró összegyűjtésével, ebből több mint 95 millió eurót össze is gyűjtöttek”.

Egyem a mazsihiszesek lelkét! A hivatalos verzió szerint a zsidó holokausztnak hatmillió áldozata volt. A szintén hivatalos verzió szerint a kommunizmusnak viszont százmillió áldozata. Akkor most hány az óra, vekker úr? Ha csak az auschwitzi áldozatoknak állított múzeumra ennyit szánnak – még egyszer ismétlem, 120 millió eurót! –, akkor mégis mennyit a kommunizmus áldozatait bemutató múzeumok közül csak egyetlenre is?

Ja, és akkor azt már nem is kérdezem, hogy kitől, kiktől óhajtják beseperni ezt az összeget? Netán a kommunizmus áldozatainak ivadékaitól, vagy a kormányok pénzügyi tárcáitól? S ha ez mégis sikerül, kisebb lesz utána a legfőbb veszélyként emlegetett antiszemitizmus?

„A múzeumi tárgyak közül felújítanak például száz bőröndöt azok közül, amelyeket a lágerbe deportált zsidóktól vettek el.” – olvassuk tovább a beszédes hírcikkben. Felújítanak bőröndöket? Ugyan minek? Nem, ezt csak ugyebár egy frenetikus röhögőgörccsel lehet nyugtázni.

Visszatérve azonban a fentebbi – alighanem lényegi – kérdésre: ezután alábbhagy majd a TÉNYLEGES antiszemitizmus? Mert van ám olyan is, bizony. Amikor már nem zsidók rajzolnak horogkeresztet a zsinagógákra. Vagy ennyire muszáj valakiknek önmaguk ellen kihívniuk a sorsot – ráadásul folyton mások irháján?


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »