95 ezer rossz minőségű egyenruhát vásárolt meg az ukrán védelmi minisztérium

Az ukrán védelmi minisztérium több mint 15 millió hrivnyát utalt át a katonai egyenruhákért, melynek minőségét nem ellenőrizték le.

A katonai ügyészség vizsgálja, hogyan történhet meg az, hogy 95 ezer alacsony minőségű nyári katonai egyenruhát vásárolt meg a védelmi minisztérium több mint 500 ezer dollár értékben – jelentette a hivatal sajtóosztálya.

Az egyenruhák minőségét a Fő Katonai Képviseletnek kellett volna leellenőriznie. Azonban ezek a tisztviselők nem végezték el az ellenőrzést. Az alacsony minőségű egyenruha bevásárlásakor aláírták az átvételi igazolást, melynek alapján a védelmi minisztérium több mint 15 millió hrivnyát utalt át (az Ukrán Nemzeti Bank árfolyama szerint közel 580 ezer dollár) – számol be a RIA Novosztyi.

Október 6-án a Miniszteri Kabinet ajánlása alapján a parlament idén 273 millió dollárral növelte a védelemi és biztonsági kiadásokat.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Poltorak: Ukrajnában egy katonára évente közel 7000 dollárt költenekMegkezdődött az őszi katonai sorozás UkrajnábanA kelet-ukrajnai frontot megjárt katonákkal töltenék fel az Ukrán Nemzeti RendőrségetRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: védelmi minisztérium, ukrán hadsereg, ukrán katonák, egyenruha, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »