9 módja annak, hogyan fedezd fel a benned szunnyadó isteni maszkulin energiát

Mindannyian maszkulin (férfi jellegű) és feminin (női jellegű) energiákkal lettünk teremtve. A köztük lévő mozgás, tánc ad nekünk életet.

 

Amennyiben több a férfias vagy nőies energia, az kiegyensúlyozatlanságot okozhat bennünk. Az ideál, amelyre a lélek igazán rá tud hangolódni, nem más, mint e két energiatípus közötti egyensúly létrehozása.

 

Napjainkban azonban egyre inkább az isteni női energiára fókuszálunk, ami tápláló, szerető és együtt érző energia. Olybá tűnik, hogy az isteni maszkulin energia felett átsiklunk a teljességhez és a kiteljesedéshez vezető utunk során.

 

 

Igaz, hogy a maszkulin energiák sok gondot és agressziót árasztottak a társadalmunkra a múltban, de éppen ez a fő oka annak, amiért meg kellene gyógyítani és nyitni az isteni férfias energiát magunkban, ily módon az táncra fog perdülni ismét a nőivel.

 

A férfias erő felébredése önbizalomra, objektivitásra, kritikus gondolkodásra, érzelmi kiegyensúlyozottságra, a belső harcossal való kapcsolat felvételére, erős határok felállítására, asszertivitásra, akaraterőre, önfegyelemre és gondolati tisztaságra ösztönözhet minket.

 

9 módja annak, hogyan fedezd fel a benned szunnyadó isteni maszkulin energiát:

 

Vizsgáld át a maszkulin energia okozta belső sebeidet

 

Ilyen-olyan formában lehet néhány olyan férfias személyiség az életedben, amely szenvedést okozott neked. Akár elhagyatottság, akár elidegenedés, akár érzelmi kapcsolat vagy hasonló volt is, szükséged van a maszkulin energiákat övező, belső sebek átvizsgálására. Ezek olyan gátak lehetnek, amelyek akadályoznak az isteni férfiassággal való kapcsolatfelvételben.

 

Vállalj felelősséget

 

Vállalj felelősséget a cselekedeteidért, a hibáidét, a gondolataidért és az érzéseidért. Lehet, hogy ezeket fájdalom okozta, de van választásod, hogy megszabadulhass az áldozatszereptől.

Amikor felelősséget érzel saját magadért és a döntéseidért, akkor visszahódítod a maszkulin energiát és a múltból hozott fájdalom fölé magasodsz.

 

 

Vedd fel a kapcsolatot a belső apáddal

 

Pszichénknek sok arca van Carl Jung szerint, melyeket ő archetípusoknak hívott. Ez tartalmazza az Apát, ami egy univerzális archetípus. Ő ott van benned, rejtve. Lépj kapcsolatba ezzel a jóindulatú belső apával, mivel ő számos csodálatos dolgot mutathat meg neked saját magadból.

Létesíts vele kapcsolatot és tűzd ki célul, hogy megismered, mit szeretne veled közölni.

Ezt megteheted naplózással, automatikus írással vagy művészeti tevékenységek által, mint amilyen a festészet. Ez az egyik hatékony módja a saját isteni férfiasságod tiszteletének.

 

Bontsd le a mentális kondicionáltságodat

 

Sok tévképzet fűződik a maszkulin energiához. Például az, hogy egy igazi férfi nem sír, vagy hogy a férfiaknak nem kell érzelmesnek lenniük.

Minden egyes kultúrának megvan a saját mentális konstrukciója a férfias energiáról. Fedezd fel a tieidet, és kezdd el lebontani a maszkulin energiáról alkotott téves fogalmaidat.

A képesség, aminek a segítségével tudható, hogy milyen is egy igazi és érett maszkulin viselkedés, segíthet felvenni a mélyebb kapcsolatot a saját isteni férfiasságunkkal.

 

Legyen egy férfi tanárod vagy vezetőd

Hírdetés

 

Nincs is jobb módja annak, hogy megismerkedjünk az isteni férfias energia igazi megtestesülésével attól, hogy megkeressük odakint a férfiasságot.

Találj valakit, aki ezt az energiát tükrözi és tanulj tőle.

Ezek a személyek lehetnek a családodban, lehetnek közeli barátok, ismerősök vagy jól ismert emberek, akikre felnézel.

 

Hagyd ragyogni a belső harcosodat

 

A bennünk lévő igazi harcos soha nem domináns vagy erőszakos. A belső harcosunk békés és asszertív módon védelmezi a jogainkat.

Megóv és támogat minket, tiszteli az igazságot, a bátorságot és a belső erőt. Az isteni férfiasságot felébreszti, ha a harcos energiánkat az életünkbe hozzuk.

 

 

Legyél asszertív

 

Az asszertivitás nem azt jelenti, hogy másokra erőltetjük magunkat.

Sokkal inkább arról szól, hogy tisztában vagyunk a szükségleteinkkel/igényeinkkel, és teszünk azért, hogy gondoskodjunk ezekről az igényekről.

Asszertívnek lenni azt is magában foglalja, hogy felállítjuk a határainkat és a megfelelő úton megvédjük azokat anélkül, hogy küzdelemhez és harchoz folyamodnánk.

 

Magabiztosságot sugározni

 

A magabiztosság, illetve az önbizalom nem egy velünk született készségünk, hanem inkább mások ruháznak fel vele természetes úton.

Magasbiztosságot sugározhatsz, sőt akár még saját magadat is meggyőzheted erről az önbizalomról azáltal, hogy egyenesen, magadat kihúzva állsz.

Amennyiben tudod, hogyan fejezd ki saját magadat nyugodt és magabiztos módon, akkor könnyebb lesz felvenni a kapcsolatot a saját isteni maszkulin energiáddal.

 

Legyél tevékeny

 

Legyél aktív és ne engedd, hogy a tétlenség vagy a kényelem erőt vegyen rajtad. Válj cselekvővé, tűzz ki célokat, készíts terveket és kövesd az álmaidat. Ez a maszkulin energia jellemzője. Tápláld a belső tüzedet azáltal, hogy mindent megadsz magadnak, amit csak tudsz. Eközben engedd meg a belső maszkulin energiádnak, hogy kezébe vegye a gyeplőt és szabadjára engedje erejét.

 

Ugyanakkor ne bonyolódj bele a saját isteni férfias energiádba, ami megfeledkezik a benned található női isteni energiáról. Lépj kapcsolatba minkettő energiával és próbáld meg egyensúlyba hozni és beállítani az életedben.

 

A cikk alapjául szolgáló forrás: https://www.riseearth.com/2018/08/9-ways-how-to-find-divine-masculine.html

 

A cikket fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

The post 9 módja annak, hogyan fedezd fel a benned szunnyadó isteni maszkulin energiát appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »