810 éves a lébényi templom

810 éves a lébényi templom

Augusztus 28-án Veres András győri megyéspüspökkel ünnepelte létrejötte 810 éves jubileumát a lébényi Szent Jakab-plébánia közössége. A 13. század elején épült Szent Jakab apostol-templom hazánk egyik legjelentősebb román kori műemléke.

„Jó volt találkozni templomunk 810 éves jubileumán. Nagy érték, ha örömeinkben osztozni tudunk, képesek vagyunk együtt ünnepelni, megbecsülni egymás lelkipásztori igyekezetét” – fejezte ki örömét Gőgh Tibor plébános szerkesztőségünknek küldött beszámolójában. A Szent Jakab Plébánia és a hozzá tartozó társegyházközségek – Fehértó, Győrsövényház, Bezi – együtt ünnepeltek a Győri Egyházmegye új megyéspüspökével, számos világi és egyházi méltóság részvételével.

Jelen voltak a Szent Jakab Baráti Kör tagjai, akiknek köszönhetően egész évben több százan érkeznek Lébénybe a Szent Jakab Út magyarországi szakaszán, mely Pannonhalmát is érintve Budapest és Lébény között húzódik kétszáz kilométer hosszan, s folytatódik az ausztriai Wolfsthalig, mely az El Camino legkeletibb pontja volt 2009-ig, a magyarországi szakasz kiépítéséig.

Az ünnepi szentmisén a Szent Jakab-templom Vox Angelica kórusa énekelt.

Forrás és fotó: Szent Jakab Plébánia

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »