80 milliárd forintos tehercsökkenést eredményez a kormány szerint a vállalkozási kamatstop

80 milliárd forintos tehercsökkenést eredményez a kormány szerint a vállalkozási kamatstop

A brüsszeli szankciók nagyon sok bajt okoznak: elszabadultak az energiaárak, elszabadult az infláció. Ez tönkreteszi az európai és a magyar gazdaságot, mert egyre nagyobb terhet rak a vállalkozásokra is – közölte a közösségi oldalára pénteken felkerült posztban a kormányszóvivő, aki jelezte: november közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop.

Szentkirályi Alexandra kifejtette, hogy a szankciók miatt jelentősen nőnek a vállalkozások energia, a beszerzési- és a szállítási költségei, és sok vállalkozásnak okoz problémát az is, hogy a szankciós infláció miatt  drágulnak a hitelek is, így jelentősen emelkednek a törlesztőrészleteik. A kormány – amellett, hogy a családokat és az időseket védi az áremelkedésektől-, a vállalkozások és a munkahelyek védelme érdekében is több döntést hozott. Az egyik ilyen rendkívüli intézkedés, hogy november közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop – tette hozzá.

Hírdetés

A részleteket bemutató videóban a kormányszóvivő közölte: a november közepén életbe lépő, és a tervek szerint június végéig tartó vállalkozói kamatstop összesen 80 milliárd forintos tehercsökkenést eredményez. Az intézkedés csaknem 60 ezer kis és közepes vállalkozás körülbelül 2 ezer milliárd forintnyi hitelállományát érinti.     

A magyar vállalkozók számos más segítséget is kapnak a kormánytól, de valódi megoldást az jelentene, ha „az európai politika a békerendezés irányába mozdulna el” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

(MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »