8 kecskét tépett szét egy medve Tusnádfürdőn

A búvóhelyük közelében lévő ház udvarán nyolc kecskét téptek szét a nagyvadak Tusnádfürdőn a napokban – számolt be a kronika.ro. Míg korábban csak éjjel, a szeméttárolók környékén bukkantak fel a nagyvadak, ma már fényes nappal az egész fürdőváros területén látni a kukázó medvéket.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A helyiek elmondása szerint két bocs gyakorlatilag beköltözött a városba, gyakran látják őket közterületeken, az utcán, a temetőben, sőt az iskola udvarán is megfordultak már.

Balló István és felesége, Mária elmondta, hogy a házuk melletti dombon található a medvék rejtekhelye, és nap mint nap ott ólálkodnak a környéken. Eddig csak tyúkokat támadtak meg, kedden viszont nyolc kecskét tépett szét az egyik bocs. A támadás után a nagyvad a nap folyamán többször is visszatért az udvarra, alig tudták elkergetni. – Annyira ki vannak éhezve, annyira agresszívvá váltak, hogy nem törődnek már semmivel, nem félnek – fejtette ki Balló Mária. Elmondta, régebben nem volt gond a nagyvadakkal, mert rendszeresen etették őket a közeli erdőben, napjainkban viszont már senki nem foglalkozik ezzel. Hozzátette, hogy a vadállatoktól a kutyák is félnek, nem mernek ugatni a közelükben.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »