77 millió forint egy migránsért? Ennyiért válthatnánk ki, ha nem akarjuk befogadni

Aki elutasítja a migránsokat, annak fizetnie kell – nyilatkozta Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a La Repubblica olasz napilapnak. A felmerült összeg igencsak szürreális.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Frans Timmermans kijelentette, az Európai Bizottság elképzelése egy olyan mechanizmus kidolgozása, amellyel, ha egy országba menekültáradat érkezik, “automatikus szolidaritás lép életbe és a menekültkérőket elosztjuk az egész EU-ban, előre megszabott kvóták szerint”.

Arra a kérdésre, hogy az EU valóban szankcionálni kívánja-e a kvótákat elutasító országokat – kiszivárgott értesülések szerint minden elutasított ember után fejenként 250 ezer euróval (77,7 millió forinttal) -, az Európai Bizottság alelnöke úgy válaszolt, a befogadásra nemet mondó országokra kivethető összegről még nem született döntés. “A mi javaslatunk az, hogy aki nem akar, vagy nem képes szolidaritásra a migránsok rá eső részének a befogadásával, segítse azokat az országokat, amelyeknek el kell szállásolnia őket a befogadást segítő pénzügyi csomaggal” – tette hozzá Timmermans.

A politikus hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság júniusban ad választ az Olaszország által kidolgozott Migration Compact nevű migrációs javaslatcsomagra. Ez többek között megállapodásokat szorgalmaz a kiinduló országokkal az Európába érkező, de itt menekültkérelemre nem jogosult emberek visszatoloncolására.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »