7,6 milliárdért dolgozik Mészáros cége a Budapest–Esztergom-vasútvonalon

Mészáros Lőrinc egyik cége, az R-Kord Kft. nettó 7,65 milliárd forintért kiegészítő biztosítóberendezési munkákat végez a Budapest–Esztergom-vasútvonalon. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) eredetileg jóval olcsóbbra, nettó 6,95 milliárdra becsülte a beruházást – írja az Átlátszó. A költségek 85 százalékát uniós pénzből, egy IKOP-projektből fizeti az állami cég.

http://mno.hu/

A munkálatok keretében Angyalföld, Leányvár, Dorog, Esztergom–Kertváros és Esztergom állomásokon új biztosítóberendezést épít ki, a peronokon és P+R parkolókban térfigyelő rendszert szerel fel, és sok más feladatot is elvégez a felcsúti polgármester cége.

Az R-Kord Kft.-nek nem ez az első vasúttal kapcsolatos megbízása: részt vesz a dél-balatoni vasútvonal 73 milliárd forintos felújításában, a Szombathely–Zalaszentiván-vasútvonal 14 milliárdos villamosításában is, és a Pécs–Dombóvár vonalszakaszon 2,5 milliárd forintért épít ki forgalomirányító berendezést – idézi fel a portál.

2015. augusztus közepén indult újra három évig tartó, összesen 44 milliárd forintból elvégzett felújítás után a Budapest–Esztergom-vasútvonal teljes szakaszán a közlekedés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »