75 ezer menekült tengődik a sivatagban

75 ezer menekült tengődik a sivatagban

Hónapok óta el vannak vágva a segélyektől azok a menekültek, akik a jordán–szír határ közti senki földjén rekedtek – állítja az Amnesty International.

Műholdas fényképeket hozott nyilvánosságra az emberjogi szervezet, amely az al-Rukbannál kialakult állapotokat mutatja – írja a CNN, mely szerint a képeken jól látszik a nem hivatalos menekülttábor. A londoni székhelyű Amnesty International (AI) hangsúlyozta, hogy a senkiföldjén ragadt emberek két hónapja el vannak zárva a humanitárius segélyektől, így hiányt szenvednek élelemben, vízben és gyógyszerekben is, sokan emiatt életüket is vesztették.

A jogvédők szerint felvételek készültek arról is, hogy a július vége óta lezárt rukbáni és hadalati határállomások környékén tömegsírok vannak. Úgy látják, ez a tarthatatlan helyzet annak a következménye, hogy a nemzetközi közösség csődöt mondott a menekültválság kezelése terén.

Mint ismert, Jordánia azután zárta le két szíriai határállomását, hogy július 21-én egy merényletben életét vesztette hét határőre. Azóta csak egy humanitárius szállítmány érkezett a térségbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »