75 éves a „Béri" – A gimnázium fennállásának évfordulóját ünnepelték Tamásiban

75 éves a „Béri" – A gimnázium fennállásának évfordulóját ünnepelték Tamásiban

Egy teljes napon át tartó programsorozattal ünnepelte a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda fennállásának 75. évfordulóját október 22-én. A tamási intézmény, ahova jelenleg 530 gyermek jár, köztük óvodások, általános iskolások és gimnáziumi tanulók, 2015 óta működik a Pécsi Egyházmegye fenntartásában.

A jubileumi évfordulóhoz kapcsolódó ünnepről Nagy Roland, az intézmény igazgatója írt beszámolót, melynek teljes szerkesztett változatát ITT találják.

Szentmisével indult az ünnep, majd Csibi Imre plébános, iskolalelkész megáldotta az intézményt. Két kiállítás megnyitójára is sor került az évforduló alkalmából: Csirkéné Mayer Katalin festményeiből és az iskola történetét bemutató anyagból.

Szakmai zsűri értékelte és díjazta a címer-és logópályázatra érkezett pályaműveket, majd egy  kerekasztal-beszélgetésre került sor, melyen Örményiné Pápai Zsuzsanna tanárnő a 30 évvel ezelőtt induló nyolcosztályos képzés első növendékeivel beszélgetett.

Hírdetés

A gálaműsort Porga Ferenc polgármester nyitotta meg, majd Csibi Imre tolmácsolta Felföldi László pécsi megyéspüspök köszöntő levelét. A másfél órás program keretében újra bebizonyosodott, hogy nagyon kreatív, sokoldalú diákjaink és kollégáink vannak. Ezúton köszönöm minden szereplőnek, hogy emelték az est színvonalát és külön köszönöm Erdős Orsolya tanárnőnek a felkészítő munkáját. Azok, akik a gálaműsor után is bírták energiával, egy remek hangulatú bálban mulathattak a Star Voice Band zenéjére… Köszönjük támogatóinknak, hogy felajánlásaikkal hozzájárultak az esemény sikeréhez.

Az ünneplésnek még nincs vége, a jubileumi Béri-év tovább folytatódik, az intézmény egykori tanárai és diákokjai tartanak majd előadásokat az iskola tanulói számára.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Nagy Roland igazgató

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »