70 ezer euróra bírságolták meg korrupció miatt Zoroslav Kollár jogászt

70 ezer euróra bírságolták meg korrupció miatt Zoroslav Kollár jogászt

Összesen 70 ezer eurós pénzbírságot szabtak ki korrupció miatt Zoroslav Kollár jogászra. Ha nem fizeti ki, 14 hónap börtönbüntetés vár rá.

Pénteken a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) bírója hozta meg a döntést, amikor jóváhagyta a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze és a vádlott között létrejött vádalkut. A döntés jogerős.

Kollárt azzal vádolták, hogy 2020 augusztusában Ľudovít M. közvetítésével 40 ezer euró kenőpénzt adott a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) akkori vezetőségének azért, hogy ne figyeljék meg.

Hírdetés

Vladimír Pčolinský, a SIS korábbi vezetője, aki ellen vádat emeltek az ügyben, többször is tagadta, hogy kenőpénzt fogott volna el. A másik korrupciós ügyben Kollár közvetítette a Tomáš R. és a Pénzügyi Igazgatóság bűnügyi hivatalának (KÚFS) korábbi vezetője, Ľudovít M. közötti találkozókat.

A vád szerint Ľudovít M.-nek 300 ezer euró kenőpénz fejében kellett volna fedeznie az illegális cigarettagyártást azzal, hogy időben tájékoztat a bűnüldöző hatóságok esetleges ellenőrzéséről. Kollár végül visszautasította az ígért jutalmat. Ezt az ügyet közvetett korrupció bűncselekményeként vizsgálták.

Kollárt a Forgószél rendőrségi akció keretében is meggyanúsították, ez az ügy a bírósági korrupcióval kapcsolatos.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »