7 fokig is hűlhet a levegő

Szombaton még marad az őszi idő, azonban vasárnapra visszatér a nyár.

Pénteken a napsütést a Dunától keletre csak kevés, a Dunántúlon pedig több felhő zavarhatja, egy-egy kisebb zápor is legfeljebb a nyugati határnál, illetve az Alföld középső területein fordulhat elő. Napközben ismét többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő – olvasható az OMSZ honlapján.

Szombaton a sok napsütés mellett elsősorban a Dunántúlon lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, sőt a Nyugat-Dunántúlon zárt felhőtakaró is kialakulhat, amelyből gyenge eső előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 14 fok között alakul, de a fagyzugokban 7, 8 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között várható, az alacsonyabb értékekkel a Dunántúlon, a magasabbakkal az Alföldön.

Vasárnap már igazi nyár lesz

Vasárnap napos időre van kilátás általában kevés gomolyfelhővel, csupán az északi megyékben lehet erőteljesebb a felhőképződés, amelyből egy-egy zápor kialakulhat. A délnyugati szél helyenként megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »