7 év fegyház „unokázós” csalásokért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett

7 év fegyház „unokázós” csalásokért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett

7 év fegyház „unokázós” csalásokért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett

Egy férfi időskorú sértetteket tévesztett meg, akiktől készpénzt és ékszert csalt ki. A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt ellene vádat, és a büntetése súlyosítását is el kívánja érni perorvoslatával.

Hírdetés

A vádirat szerint egy 54 éves férfi úgynevezett „unokázós” csalásokban vett részt 2018 áprilisában-májusában. Időskorú, budapesti sértetteket hívott fel ismeretlen társával, akiket megtévesztve azt hazudták, hogy a sértettek hozzátartozói közlekedési balesetet szenvedtek, ezért készpénzre van szükségük. A férfi ezután elment a sértettek lakásához és magát rendőrnek kiadva több százezer, illetve több millió forintot – egy esetben ékszereket is – vett át, majd vitt el. A férfi a négy esetben, összesen 9 millió forintot meghaladó kárt okozott.

A Budapesti VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a negyedik alkalommal elfogták a férfit és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben 4 rendbeli, nagyobb kárt okozó,  üzletszerűen és társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki és őt – mint többszörös visszaesőt – 7 év fegyházbüntetésre és 400 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a férfit kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis ellene az ügyészség a büntetés súlyosítása céljából fellebbezést jelentett be.

A férfi más ügyben letartóztatásban van.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »