69000 db napelem 35 éven keresztül fog termelni Kanadában

Az Alberta tartományba tervezett létesítmény az utóbbi hónapokban a régióban bejelentett támogatás nélküli projektek körét fogja bővíteni. A német tervezéssel, közbeszerzéssel és építéssel foglalkozó JP Joule kanadai egysége, a GP Joule Canada Corp, szerződést kötött a 25,4 MW-os Innisfail napenergia projekt megépítésére Red Deer megyében, a kanadai Alberta tartományban. A projekt, amelyet a vállalat az ország első kereskedelmi célú fotovoltaikus üzemeként írt le, az elektromos áramot az azonnali piacon fogja értékesíteni diverzifikált erőmű portfólióján belül. „Egész csapatunk várja, hogy csaknem hat hónapnyi mérnöki optimalizálást követően idén ősszel sor kerül az áttörésre Innisfailban az Elemental Energy Team és a helyi közösség bevonásával” – közölte David Pichard, a GP Joule észak-amerikai ügyvezető igazgatója. A projekt várhatóan 69 000 darab, meg nem nevezett gyártó által előállított kétoldalas modult fog használni, és úgy fogják megtervezni, hogy maximalizálják az energiahozamot 35 éven keresztül, és fontolóra veszik a tárolási hozzáadásának lehetőségét. További műszaki és pénzügyi részleteket nem közöltek a projektről.

Támogatás nélküli projektek

Az erőmű tulajdonosa a kanadai megújuló energia befektetésekkel foglalkozó Elemental Energy Inc nevű cég lesz. Ha az ütemezésnek megfelelően építik meg, akkor ez lesz Kanada első kereskedelmi célú napenergia projektje, de nem ez az egyetlen, amelyet bejelentettek az országban. Augusztusban Alberta közművekkel foglalkozó bizottsága jóváhagyta a 400 MW-os Travers napenergia erőművet, amelyet a Greengate Power Corp nevű cég fejleszt Vulcan megyében. Akkoriban a Brookline PR vállalat Greengate által alkalmazott szóvivője a következőket közölte a pv magazine felé: „A nemrégiben bejelentett Travers Solar projekt mögött nem áll garantált áramellátási megállapodás [power purchase agreement, PPA] vagy közpénzből finanszírozott támogatás. A Greengate Power kereskedelmi alapon tervezi biztosítani a Travers Solar projekt finanszírozását, amely azon alapszik, hogy 2030-ig Alberta kivezeti az összes szénalapú elektromos áramot piacáról, beárazásra kerülnek a szén-dioxid-kibocsátások és ezek eredményeként jelentős mértékű új áramtermelési beruházás iránti igény lép fel.” A tervek szerint a projekt építését a jövő év elején kezdik el.

Hírdetés

Emelkedő elektromos áram árak

Alberta ösztönzi a támogatás nélküli, a fejlesztők például a kínai és kanadai tulajdonú gyártó, a Canadian Solar által megkötött áramellátási megállapodásokkal működő nagyüzemi naperőműveket, mert az utóbbi hónapokban a szénkitermelés befejezésére vonatkozó döntések hírére az elektromos áram ár emelkedni kezdett. A teljes cikk itt olvasható.

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »