63 milliárdos közbeszerzést talált Mészáros Lőrinc a fa alatt

63 milliárdos közbeszerzést talált Mészáros Lőrinc a fa alatt

Karácsonykor a kormányközeli vállalkozók sem maradhatnak ajándék nélkül, több a Mészáros Lőrinc-féle érdekkörből két cég is ragyogóan szerepelt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázatain.

A K-Monitor írta meg az unió közbeszerzési lapjára hivatkozva, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. építheti az M8 autóút Körmend–Rábafüzes országhatár közötti, kétszer egy sávos szakaszát.

Mészáros Lőrinc cége kicsivel több mint 63 milliárd forintos ajánlattal futott be a tenderen, az sem jelentett problémát, hogy a két részből álló szerződés időközben 5 milliárddal drágább lett a tervezettnél.

Mivel ez egy 29 kilométeres etap, a vállalat több mint 2, 1 milliárd forintért építhet majd meg egy kilométert belőle.

Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szijj László sem járt rosszul z ünnepi tenderzuhataggal: az érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt 8 milliárd forintért végezhet mélyépítési munkákat Baján; a vállalat egyébként épp tíz nappal ezelőtt csípett el egy 14 milliárdos zalaegerszegi közbeszerzést is.

http://mno.hu/

 A K- Monitor által feltárt csomagban szerepel a  Swietelsky Vasúttechnika Kft. 65 milliárdos értékű tendere is, ekkora összegért dolgoznak majd a Hatvan-Gödöllő vasútvonalon.

A Penta Industry a fentiekhez képest egy jóval szerényebb, 305 milliós közbeszerzéssel zárhatja az évet,: Belváros-Lipótváros felújításának 3. szakaszában vehetnek részt, és a legkedvezőbb összegű ajánlattal nyertek.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »