6 szuperétel a megfázás gyógyítására

6 szuperétel a megfázás gyógyítására

Akármennyire is igyekszünk védekezni, sajnos bármikor elkaphat bennünket egy meghűlés, megfázás. Ha igazán hatásos és természetes gyógyírra vágyunk, az alábbiak közül válogassunk.

A változatos, friss termésekben bővelkedő, tápláló ételek és a vitamin szedése nagyban segíthet a téli időszakban a betegségek elkerülésében, de akármennyire is igyekszünk a megelőzésre odafigyelni, sajnos bármikor előfordulhat, hogy megfázunk, és köhögéssel, valamint heveny orrfolyással az ágynak esünk. A legtöbben jól ismerjük ilyenkor a gyógyírt: pár nap pihenés az ágyban és a bőséges folyadékfogyasztás valóban csodákra képes. A teljes és minél gyorsabb gyógyulás érdekében azonban érdemes az alábbiakkal is próbálkozni – írja a Házipatika.com.

Ha betegek vagyunk, nem nagyon van étvágyunk, de egy tányér forró tyúkhúslevest azért érdemes lenyomni a torkunkon, hiszen igazán áldásos lehet. Ne szégyelljünk ilyenkor segítséget kérni családunktól, barátainktól, kérjük meg őket az étel elkészítésére.

A citrusfélékre a megelőzésben és a gyógyulásban is számíthatunk. Igazi C-vitamin-bombák, ráadásul bőven tartalmaznak gyulladáscsökkentő antioxidánsokat is, melyek sokat segíthetnek a gyógyulásban. Frissen préselt levük pedig elegendő folyadékot is biztosít a lábadozás ideje alatt.

Hírdetés

A hagymafélék szintén hatékony természetes gyógyszerek lehetnek, felveszik a harcot a vírusokkal, baktériumokkal szemben. A fokhagyma kitisztítja az orrot, és csökkenti a torokfájást, -gyulladást is. A vöröshagyma segíti a hörgők munkáját, és az arcüreget is tisztítja.

A hagymafélékhez hasonlóan a torma is remek fegyver a megfázás ellen. A benne lévő izothiocianát vegyület megtisztítja a légutakat, csökkenti a gyulladást és a váladékozást, és az arcüreget is tisztítja.

A húslevesbe egy kevés chilit téve még jobban növelhetjük a gyógyító hatást. A chili hatóanyaga, a kapszaicin ugyanis stimulálja a váladéktermelő mirigyeket, így segítve annak eltávolítását.

A chili mellett a gyömbér is elfér a levesben, hiszen enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben harcol a vírusok ellen is. De teát is készíthetünk belőle, úgy is áldásos tud lenni.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »