'56 szelleme benned él tovább! – Fegyverkiállítás és szabadságharcosok Székesfehérváron

'56 szelleme benned él tovább! – Fegyverkiállítás és szabadságharcosok Székesfehérváron

Mi vezetett a forradalomhoz? Hogyan számoltak le a Magyar Királysággal, kényszerítették ránk az egypártrendszert és lehetetlenítették el az egyházakat? ÁVH-s terror? Kihallgatások? Csengőfrász? Mi történt Fehérváron 1956-ban? Kik adták életüket a magyar szabadságért?

Nemzeti civilek szervezésében kerül sor Fejér megye legnagyobb 1956-os megemlékezésére Székesfehérváron október 21-23. között, ahol olyan szaktekintélyek lépnek fel, mint Tóth Gy. László politológus, dr. Kahler Frigyes jogtörténész, dr. Seremet Sándor történész, Vári-Kovács Péter színművész.

A fehérvári ’56-osokon túl a rendezvény keretein belül Székesfehérvárra látogat több a Kárpát-medencében ma is köztünk élő ’56-os veterán. A fiatalok rendhagyó történelemórák keretében, a résztvevők tolmácsolásában ismerhetik meg a szabadságharc eseményeit, a megtorlás borzalmait.

A rendezvényen állandó kiállítás keretében korabeli képeket, ’56-ban használt könnyű- és nehézfegyvereket tekinthetnek meg az érdeklődők.

Helyszín: Székesfehérvár, Fő utca (Magyar Király Szálló előtti tér)

További információk, részletes program: www.fehervar56.hu

Facebook: www.facebook.com/fehervar56

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffehervar56%2Fvideos%2F544525485747498%2F&width=480&show_text=false&height=269&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »