508 év börtönt kapott Törökországban a pedofil tanár

508 év 3 hónap börtönre ítélte szerdán a dél-törökországi Karaman város büntetőbírósága azt a tanárt, aki  szexuálisan zaklatott 10 kiskorú fiút.

A perben már az első tárgyalási napon döntés született.

Az 54 éves Muharrem Büyüktürköt emellett szabadságkorlátozás, szándékos bántalmazás, valamint obszcén felvételek bemutatása vétkében is bűnösnek találták.

A vádlott felszólalásában homoszexuálisnak vallotta magát.  Előbb azt mondta, hogy nem zaklatott senkit, később mégis úgy fogalmazott, hogy “a gyerekek azért ültek az ölébe, mert szerették”.

Az eset széleskörű felháborodást váltott ki a török társadalomban, mivel a bántalmazásokra olyan bentlakásos otthonokban került sor, amelyeket két kormányközeli alapítvány működtet.

Sema Ramazanoglu, az ország családügyi minisztere korábban egyedülálló eseménynek minősítette a történteket és azzal gyanúsította meg a többi parlamenti erőt, hogy a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) lejáratására használják fel az ügyet.

Lale Karabiyik, a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt (CHP) alelnöke szerdán azt nyilatkozta: a dolog itt még nem ért véget, a többi felelősre is fényt kell deríteni.

Karamanban a nap folyamán rendkívüli biztonsági óvintézkedések voltak érvényben, amelynek keretében összesen 925 rendőrt teljesített szolgálatot. A hatóságok a település bejáratainál ellenőrző pontokat alakítottak ki, ahol minden egyes járművet és személyt átvizsgáltak. A bíróság épülete előtt négy páncélozott vízágyút állomásoztattak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »