50 fölött: így maradj kortalan az évek múlásával

50 fölött: így maradj kortalan az évek múlásával

Az idő a nők legnagyobb ellenségeként van számontartva, de ezt mi alakítottuk ki magunkban az idők folyamán. Nagymamáinkat egyáltalán nem zavarta az eggyel több szarkaláb, egyszerűen nem foglalkoztatták őket annyira a külsőségek. Az időben visszamenni nem kell, a jövődet, viszont alakíthatod úgy, hogy az öregedés ne a szemránckrémek felhalmozásáról szóljon. Legalábbis ne csak arról…

Ahogy telnek az évek, úgy egyre nehezebben vesszük rá magunkat a spontaneitásra, elkezdünk belekényelmesedni az életünkbe és talán túlságosan könnyen hagyunk elveszni értékes lehetőségeket. A fiatalság az izgalomról, spontán helyzetekről és az élvezetekről szól. Amikor, viszont mindez kezd alábbhagyni, ezzel magunkat is öregedésre ítéljük lelki szinten – írja a bien.hu.

A fiatalság nem egyenértékű a tökéletesen feszes bőrrel, ennek belülről kell fakadnia. Rengeteg fiatalt lehet látni 80 éves testben és rengeteg öreget 20 éves, fiatal testben. Ennek megőrzéséhez az kell, hogy ne mondj le a spontaneitásról és ne hagyd, hogy a félelmeid elhatalmasodjanak feletted. Maradj lendületben és örökre fiatal maradsz!

Az öregedés nem egyenértékű azzal, hogy kezünket feltéve elkezdjük egészségtelen ételekkel tömni testünket. Sőt, még több odafigyelést és törődést igényel részünkről. Amit megtehettünk 20 évesen, azt nem feltétlen tudjuk életünk végéig folytatni. Előbb-utóbb testünk tiltakozni kezd és rákényszerít a lassításra. Ekkor különösképpen meg kell reformálnod az életmódodat, ha még 70 évesen is szeretnél fiatalos lendülettel pörögni.

Edd meg a csoda elixírt, ami majd frissen tart! Mielőtt azt gondolnád, hogy ez egy új lötty, ami két perc alatt látványos eredményt kínál, hát nem! Az elixír minden olyan zöldség és gyümölcs, ami vitalizál, energiával lát el és nem mellesleg szépíti a bőrödet, hajadat és körmödet is. A csodaitalt mostanra már kitalálhattad, ami természetesen az egészséges élethez elengedhetetlen víz.

Hírdetés

Ne pazarold az idődet és energiádat olyanokra, akik lehúznak, akik mellett te is rosszul érzed magad. Vedd körbe magad olyanokkal, akikkel kölcsönösen tölthetitek egymást. Nagyon sok múlik azon, hogy kik azok, akik melletted vannak a mindennapokban. Egy esetleges problémánál semmiképp sem segítség, ha csak még nagyobb terhet tesznek rád.

Márpedig sok esetben azt látom, hogy a környezet nem segít, csak rombol. Utóbbi esetében, ha ez már hosszútávon fennálló probléma, hát ideje szelektálnod. Csakis magad miatt! Gondolj csak bele, mennyivel másabb minőségű élet, mikor egy problémán együtt nevettek és nem sírtok. Természetesen az élet velejárója a szomorúság, ahogyan a nehezebb napok is, de nem mindegy, hogy ezt valaki miként kezeli.

Társsal, vagy társ nélkül, könnyen bele lehet csúszni az elszigetelődésbe. Az évek észrevétlenül telnek és az időt megállítani nem lehet. Nem is kell, egyszerűen csak élni kell vele és a lehetőségekkel. Túl nagy luxus otthon a kanapéról álmodozni valamiről és most nem az olykor-olykor mindenkinek jóleső punnyadásról van szó.

Amint elhatározod, hogy változtatsz az életedet, a lehetőségek is megjelennek. Lehet, hogy valaki elhív egy kihagyhatatlan buliba, egy spontán nyaralásra, vagy csak egy italra egy fárasztó nap után. Ezek mind kínálkozó lehetőségek számodra, melyek jó dolgokat tartogatnak. Onnantól már csak rajtad áll, hogy élsz e ezekkel a lehetőségekkel. Mert igazán fiatalon a jó társaság és az életszeretet fog tartani.

 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »