50 ember meghalt, 400 ezernek menekülnie kell az eső miatt

Az ötven halotton felül tizenkét ember eltűnt a három napja tartő heves esőben Dél-Kínában . Csak csütörtök óta 27-en haltak meg Hupej tartományban.

A tartomány polgárügyi hivatalának közlése szerint 400 ezer embert menekítettek ki otthonaikból, vagy szorulnak segítségre.

Az eső súlyos károkat okozott. Nagyjából 15 ezer ház rongálódott meg vagy dőlt össze, és 500 ezer hektáron odaveszett a termés, ami 5699 milliárd jüant, vagyis több mint 240 ezer milliárd forintot kitevő anyagi veszteséget jelent.

A Hupejtől délnyugatra fekvő Kujcsou tartományban 23 ember holttestét találták meg a pénteki földcsuszamlásban – írja az MTI.

Vang Jang kínai miniszterelnök-helyettes a múlt hónapban figyelmeztetett az áradások lehetőségére a Jangce és a Huaj folyó vízgyűjtő területein Kína déli, keleti és középső részein. Hozzátette, hogy a helyzetet az El Nino éghajlati jelenség súlyosbíthatja.

Az El Nino áll a Csendes-óceán trópusi vízfelszínének felmelegedése mögött, ami egyes helyeken aszályt és szárazságot, máshol pedig óriási esőzéseket, viharokat okozhat.

Az időjárás Kínát és Japánt sem  kíméli.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Áradás, kőomlás: rombolt a viharIszaplavina zárja el a mentők elől az utatRovatok: KülföldTelepülés: KínaCímkék: külföld, természeti katasztrófa, Kína, esőzések, áradások, földcsuszamlásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »