49 betöréssel 46 milliós kárt okoztak Budapesten

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy budapesti testvérpárral szemben, akik a vád szerint négy hónap leforgása alatt 49 betöréses lopást követtek el a főváros területén, amelynek során összesen 94 sértettnek csaknem 46 millió forint kárt okoztak – derült ki Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményéből.

A vádirat szerint a két férfi egy előre kidolgozott módszer és feladatmegosztás alapján, rendszeres haszonszerzésre törekedve 2014. december hónaptól 2015. április 1. napján történt elfogásukig életvitelszerűen követett el betöréses lopásokat a főváros több kerületében.

A vádlottak a bűncselekményeket jellemzően a délutáni, esti órákra időzítették, az elkövetésére alkalmasnak látszó ingatlanokat közösen választották ki, a helyszínre gépkocsival mentek.

A kiválasztott ingatlanba egyikük ment be, miután a zárszerkezetet megrongálta, az ajtót vagy ablakot befeszítette, vagy az ablakot betörte. Ezután a lakásban felkutatta a könnyen mozdítható értékeket, így különösen ékszereket, készpénzt, műszaki cikkeket, és azokat eltulajdonította. Mindeközben testvére vele folyamatos telefonkapcsolatot tartott, valamint az utcáról figyeléssel biztosította a cselekményének zavartalanságát.

A vádlottak a bűncselekmény-sorozattal összesen 94 sértettnek csaknem 46 millió forint kárt okoztak.

A fentiek alapján a kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő két férfival szemben bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat, és mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »