45 millió forintot utaltak tévedésből egy fordítóiroda vezetőjének

45 millió forintot utaltak tévedésből egy fordítóiroda vezetőjének

Az 1×1 Fordítóiroda vezetőjét a napokban fura meglepetés érte – elsőre nem is hitt a szemének: egyik napról a másikra több mint 45 millió forint landolt váratlanul a bankszámlán. Ajándék a közelgő születésnapjára, vagy csupán egy apró kedvesség egy német mamutcég részéről?

Miután felocsúdott a meglepetésből, a fordítóiroda vezetője, Csobay-Novák Tamás rögtön rájött: nem más történt, mint egy egyszerű tévedés. A német ügyfél ugyanis az egyik fordítási számlát elnézte, s bár az kétnyelvű számla volt németül és magyarul is, tévedésből nem 147 000 forintot, hanem 147 000 eurót utalt át a fordítóiroda részére.

A precízségükről híres németeknek ugyanakkor maguktól fel sem tűnt, hogy egy pár nullával nagyobb összeg hiányzik a számlájukról: a fordítóiroda számláján ugyanis csak másnap jelent meg a devizaátutalás, mely után az ügyvezető rögtön fel is vette a kapcsolatot az ügyféllel, hogy jelezze a tévedést. Arra a kérdésre, hogy rendben van-e, ha a fordítóiroda visszautalja nekik a pénzt, az ügyfél hűvös németséggel csak ennyit írt: „should be OK”.

Azóta a fordítóiroda haladéktalanul visszautalta a túlfizetést. Megkerestük az 1×1 Fordítóiroda ügyvezetője, Csobay-Novák Tamás arról is vallott, hogy nem támadtak-e egyéb gondolatai menet közben.

"Jogos a kérdés, hiszen valljuk be: melyik embernek nem indul be ilyenkor a fantáziája ennyi „szabadon elkölthető” pénz láttán? Bár piros Ferrariról sosem álmodoztam, családos ember lévén ennyi pénznek nálunk is meg lenne a helye. De ilyenkor jusson eszünkbe egy igaz magyar mondás: ebül szerzett jószág ebül vész el!

Mikor megnéztem a könyvelésünket, láttam, hogy itt emberi hibából eredő tévedés történt. Mi pedig nem az a fordítóiroda vagyunk, aki lenyeli az ügyfelek pénzét. A korrektség és a tisztesség útját járjuk, nem véletlenül vagyunk az egyik leggyorsabban fejlődő magyar fordítóiroda" – tette hozzá az 1×1 Fordítóiroda vezetője.

A dolog pikantériája, hogy nemrégiben egy hasonló esetben a szerencsés ausztrál hölgy, akinek a számláján tévedésből egymilliárd forintnak megfelelő ausztrál dollár csobbant, mind elköltötte a pénzt, s mindezt ráadásul büntetés nélkül megúszta.

(www.1x1forditoiroda.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »