430 milliót ért az osztrákverés

430 milliót ért az osztrákverés

Elképesztő fogadási láz tört ki a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése kapcsán. A Szerencsejáték Zrt. adatai alapján több mint 910 ezren fogadtak a magyar–osztrák meccs végeredményére, és összesen 430 millió forintot kellett kifizetnie a nyerteseknek.

Azt már az Európa-bajnokság előtti hangulatból sejteni lehetett, hogy a magyar válogatott szereplése óriási érdeklődést vált ki az emberekből. Most kiderült, hogy a fogadási kedvet is alaposan fellendítette mindez, hiszen Kemecsei György a Szerencsejáték Zrt. Tippmix-szakértője a Hírado.hu-nak elmondta, hogy az Eb kapcsán már két fogadási rekord is megdőlt hazánkban.

– A június 14-i Ausztria–Magyarország párharcra több mint 910 ezren adták le tippjeiket. Ebből 43 százalék fogadott az osztrák győzelemre, 24 százalék döntetlenben gondolkozott, míg 33 százalék hitt a magyar sikerben, ami meglehetősen magas arány a korábbiakhoz képest. A kifizetett nyeremény is rekordösszegnek számít, hiszen közel 430 millió forintot vehetnek át a jól tippelők – árulta el Kemecsei György.

A szakember egyéb adatokat is megosztott a nyilvánossággal. Például a mérkőzés napján is közel ötszörös pénzt kereshetett valaki azzal, ha Geráékat nevezte meg győztesnek, illetve több mint 2500-an fogadták meg a minimum kétgólos magyar sikert, amelynek tizenháromszoros volt a szorzója, és legalább ezerötszázan pontosan el is találták a mérkőzés végeredményét. A tippelők 78 százaléka arra is tett fel pénzt, hogy a tétmeccsen utoljára 2014. december 12-én gól szerzett Szalai Ádám betalál az osztrák kapuba.

Külön érdekesség, hogy a kedd esti siker után megváltozott az odds a magyarok végső sikerét tekintve: az eddigi 300-szoros nyereményszorzó immár „csak” 150-szeres.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »