400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték Toroczkait

Elsőfokon bűnösnek mondta ki a bíróság Toroczkai Lászlót két rendbeli kényszerítés bűntettének kísérlete miatt a perköltség megfizetésére, valamint 400.000 forint pénzbüntetésre ítélte, amelyet meg nem fizetés esetén 400 nap fogházbüntetéssel válthat meg.

Magyar Menedék - Badiny

A vád szerint Toroczkai négy évvel ezelőtt az akkor a Bank Centerben található budapesti IMF-irodának akart átadni egy petíciót, amely során az épület két biztonsági őrével szemben akár jelentős érdeksérelemmel is járható kényszerítés bűntettének kísérletét valósította meg.

A beszédek során az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért Ásotthalom polgármesterére, a védő pedig a vádlott bűncselekmény hiányában való felmentését. Toroczkai az utolsó szó jogán elmondta, hogy a petíció átadásának kísérletével alapvető demokratikus jogaival élt, a korábban egyszer megszűntetett eljárást pedig erőltetettnek és politikai szagúnak nevezte.

A bíróság enyhítő körülménynek ítélte meg, hogy Toroczkai három gyermeket nevel, négy év telt el az esemény óta, valamint társadalmilag megbecsült pozíciót tölt be, és azóta nem merült fel olyan hír, amely alapján az erre való rátermettsége megkérdőjeleződhetne. Az indoklás után az ügyész súlyosbításért, a vádlott és a védő pedig felmentésért fellebbezett.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »