40 euróért üzenetet írhatsz az ukrán gránátokra, amelyeket orosz katonákra lőnek

40 euróért üzenetet írhatsz az ukrán gránátokra, amelyeket orosz katonákra lőnek

Többek között olyan feliratokkal látták el 40 dollárért, illetve 40 euróért cserébe az ukrán gránátokat, mint például hogy „A pokolban fogtok elégni”, vagy éppen „Szeretettel Albániából”.

Az ukrán katonáknak eddig 18 ezer dollárt sikerült összegyűjteniük a közösségi hálón reklámozott hirdetésnek köszönhetően, melynek lényege, hogy 40 dollárért meg lehet rendelni egy üzenetet, amelyet felírnak egy orosz hadsereg ellen bevetett tüzérségi gránátra.

Az ötlet a 22 éves informatikus hallgató, Anton Szokolenko fejéből pattant ki, aki létrehozott egy csoportot a Telegramon, ahol háborúról szóló friss híreket, valamint videókat osztott meg, és több mint 12 ezer követőre tett szert.

Lehetőséged van arra, hogy saját szövegeddel ellátott, 82 milliméteres tüzérségi gránátokkal orosz katonákat ölj. A gránátról egy fényképet is kapsz majd, amelyen elolvasható a felirat

Hírdetés

– áll a hirdetés szövegében.

Szokolenko arra a kérdésre, hogy etikusnak tart-e egy ilyen projektet, azt válaszolta, hogy a háború jelenlegi szakaszában nem érdeklik a morális kérdések, csupán azt szeretné, hogy az ukránok ellen elkövetett atrocitásokért „minél több orosz katona elnyerje méltó büntetését”.

Ukrainian soldiers raise money by writing custom notes on artillery shells for $40 before firing them at Russians https://t.co/cmlZPCdhoV

— Military and Defense Insider (@MilDefInsider) June 16, 2022

(Business Insider)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »