37 milliárdos közbeszerzést nyert Tiborcz üzlettársa a "Dunakeszi Diáknegyed" megépítésére

37 milliárdos közbeszerzést nyert Tiborcz üzlettársa a "Dunakeszi Diáknegyed" megépítésére

A szerdai kormányülésen döntöttek arról, hogy megvalósítanak egy beruházást Dunakeszin, két középiskola, sportcsarnokok, sportpályák és egy uszoda megépítésével együtt – írja a Magyar Narancs. 

A Közbeszerzési Hatóság már le is futtatta az eljárást, így a nyilvántartásuk szerint 

a projekt befutója nettó 37 milliárdos ajánlattal a Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Bau Hungária Kft. (WHB) és a Laterex Zrt. lett.

Hírdetés

Ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy alvállalkozóként mindehhez csatlakozik a Magyar Építő Zrt. is. 

Paár Attila gyakran feltűnik a kormányfő veje, Tiborcz István üzlettársaként, a hozzá köthető WHB egyebek mellett mintegy 43 milliárd forintért építheti meg a Velencei-tóhoz tervezett kajak-kenu sportakadémiát.

A hír egyébiránt Tuzson Bence államtitkár Facebook-posztjából derült ki, melyben úgy vélte, „nagy jelentőségű, komoly oktatásfejlesztést folytatunk, amely nem csak a dunakesziek, de a választókerület többi településén élők számára is fontos.” A szóban forgó beruházást pedig „Dunakeszi Diáknegyed” névre keresztelték, mondván, ekkora, 1500 diákra tervezett középiskolai beruházás még nem volt Magyarországon.

A terveket még 2020-ban mutatták be, akkor 2023 szeptemberére becsülték az oktatás várható megkezdését a látványosnak szánt komplexum intézményeiben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »