350 millió forint értékű metamfetamint találtak egy tordasi droglaborban a BRFK kábítószer bűnözés elleni nyomozói

350 millió forint értékű metamfetamint találtak egy tordasi droglaborban a BRFK kábítószer bűnözés elleni nyomozói

350 millió forint értékű metamfetamint találtak egy tordasi droglaborban a BRFK kábítószer bűnözés elleni nyomozói

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói tetten értek két magyar és egy szerb állampolgárságú férfit Tordason, akik a lefoglalt anyagokból minimum 100-150 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani.

Hírdetés

Bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan, hogy három férfi droglabort működtet egy vidéki házban, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály, valamint a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2020. június 4-én, délután megjelentek Tordason. A rendőrök az ingatlanban egy droglabort találtak és a helyszínen elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint a droglabort működtették.

A 48 éves szombathelyi B. Pétert, a szintén 48 éves budapesti P. Gusztávot, valamint harmadik társukat, egy 51 éves szerb férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a Tordas mellett, egy parkolóban elfogták a 39 éves szigetszentmiklósi Sz. Ferencet is, akit mintavételre előállították.

A nyomozók a kutatás során 40 liter nagytisztaságú, hígítatlan metamfetamint, 12 liter, már bekevert metamfetamint tartalmazó folyadékot, valamint 100 liter folyékony vegyi anyagokat  találtak; ezeket az összetevőket vegyítve minimum 100-150 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, amelynek értéke mintegy 350 millió forint. Ezen kívül a rendőrök lefoglaltak két gáz- és riasztó fegyvert, egy légpisztolyt és egy flóbert pisztolyt.

A rendőrök B. Péter lakásán kutatást tartottak, ahol egy maroklőfegyvert találtak, és foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói B. Pétert és két társát jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az Sz. Ferenccel szemben elvégzett mintavétel pozitív eredményt mutatott, ezért ellene kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »