35 év után szabadon engedték Reagan félnótás merénylőjét

35 év után szabadon engedték Reagan félnótás merénylőjét

Szabadon engedték John Hinckleyt, aki 35 évvel ezelőtt megkísérelte meggyilkolni Ronald Reagan akkori amerikai elnököt – jelentette szombaton a The Washington Post.

Egy amerikai bíróság még júliusban döntött a 61 éves férfi szabadon engedéséről mivel úgy ítélte, hogy Hickley sem magára, sem másokra nem jelent veszélyt többé.

John Hinckley 1981-ben egy washingtoni szálloda előtt lőtt rá Ronald Reaganre, mint később elmondta azért, hogy felhívja magára Jodie Foster színésznő figyelmét. Reagan elnököt akkor két hétig ápolták kórházban, a lövöldözésben megsebesült az elnököt kísérő rendőr és az elnök sajtótitkára, James Brady is.

Hinckleyt 1981 óta egy washingtoni pszichiátriai intézetben kezelték. 2006-tól kezdődően többször is meglátogathatta a Virginia államban élő édesanyját, akinél mostantól lakhat. Ugyanakkor néhány hatósági korlátozással kell szembenéznie, így nem érintkezhet Reagan családtagjaival, sem Jodie Fosterral. Emellett folytatnia kell a kezelését, és mindössze 80 kilométerre hagyhatja el édesanyja házát, ilyen esetben pedig mindig kell hogy legyen nála GPS-helymeghatározásra képes, bemérhető mobiltelefon.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »