"33 külföldi személy tartózkodott" az ukrán embercsempész mikrobuszában

"33 külföldi személy tartózkodott" az ukrán embercsempész mikrobuszában

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy ukrán férfi ellen.

A NAV Tolna megyei járőrei közúti ellenőrzést tartottak az M6-os autópálya dunaszentgyörgyi pihenőjénél 2016. augusztus 8-án a délelőtti órákban, amelynek során 9 óra 40 perckor intézkedés alá vontak egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott mikrobuszt. Az ukrán férfi által vezetett kisbusz zárt rakterében 33 külföldi személy tartózkodott, akik érvényes úti okmányokkal, vízummal nem rendelkeztek.

A Tolna megyei rendőrök helyszíni szemlét tartottak, a külföldi személyek ruházatát, valamint csomagjait átvizsgálták, majd őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök gondoskodtak az előállítottak ivóvízzel és élelemmel való ellátásáról. Az intézkedés alá vontak közül nyolcan még nem töltötték be a 18. életévüket (vagy legalábbis ezt hazudták magukról – a szerk.), a csoportban nők nem voltak.

Az önmagukat pakisztáni, bangladesi, valamint afgán állampolgárnak valló személyek mindannyian kérelmet terjesztettek elő menekült státuszuk megállapítására, őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kiskunhalasi kirendeltségére vitték.

A mikrobusz vezetőjét, az 55 éves ukrán férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai a gyanúsítottat őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását – olvasható a rendőrség honlapján.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »