300 betolakodó foglalt el egy olasz befogadóközpontot – persze, hogy a gondtalan élet, ingyért

Hétfőn 300 betolakodó foglalta el az egyik befogadóközpontot Dél-Olaszországban. A kontinensfoglalók elbarikádozták magukat az épületben: a bútorokat az ajtók és ablakok elé tolták és addig nem voltak hajlandóak kijönni, ameddig a kiérkező rendőrök nem teljesítették követeléseiket.A migránsok főbb követelése az volt, hogy jobb életkörülményeket szeretnének maguknak.

Magyar Menedék - Tepe

Emellett azt is követelték, hogy helyezzék át őket egy másik országba, ha lehet, akkor Németországba, vagy valamelyik észak-európai országba. A befogadóközpontot egy korábbi egyetem területén hozták létre, Olaszország Calabria-régióban.

A helyi hatóság rohamrendőröket küldött a helyszínre, akik elkezdtek tárgyalni a migránsokkal. A tárgyalások eredményeként hétfő estére a migránsok elbontották a barikádot és helyre állt a rend.

A migránsok amiatt tüntettek, mert állításuk szerint kevés ételt kapnak, nincs meleg víz, kevés a ruhájuk, a samponjuk és a szappan adagjuk, néha kiságyban vagy a földön, hálózsákokban kell aludniuk.

A migránsokat éllátó aktivisták viszont arról számoltak be, hogy rendszeresen érkeznek tisztálkodószerek, ruhaadományok és megfelelő mennyiségű élelem. Rendesen bánnak a migránsokkal. Egy teherautó minden nap meghozza a reggelit, az ebédet és a vacsorát. Mindez csupán egy kifogás volt, hogy elmehessenek Milánóba, Rómába, és északabbra. Azért panaszkodnak, hogy áthelyezzék őket máshova– mondta az egyik aktivista.

A menedékhelyen jelenleg 340 migráns tartózkodik, akik közül 140-en nemrég érkeztek. Sokaknak egy kollégium tornatermében jut csak szállás. Egy helyi illetékes elmondta, hogy erre azért volt szükség, mert már nem tudják máshogyan elhelyezni az újonnan érkezetteket.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »