30 ezer euróért teljes "állampolgársági csomagot" adott egy tisztségviselőkből szerveződött banda Görögországban

Görögországban a rendőrség tisztségviselőkből szerveződött banda tagjait fogta el, akiket azzal gyanúsítanak, hogy illegálisan árultak útleveleket és egyéb személyi okmányokat külföldieknek – ismertette szerdán a görög ANA hírügynökség.

A mintegy húsz gyanúsítottat kedden vették őrizetbe Görögország-szerte végrehajtott széleskörű rendőri műveletek során. Értesülések szerint a tisztségviselők mellett legalább kilenc rendőr is van a letartóztatottak között.

A bűncselekmények elkövetésében további legkevesebb 34 rendőr érintett, és a görög hírügynökség értesülései szerint a csoport irányítója is magas rangú rendőrségi vezető. Őket egyelőre körözik.

Hírdetés

A banda csaknem tíz éve alakult, és módszeresen szervezte be a kulcsfontosságú közigazgatási pozíciókban dolgozó tisztségviselőket.

A hatóságok szerint egy teljes "állampolgársági csomag" útlevéllel, személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal együtt, nagyjából 30 ezer euróba (11 millió forint) került. Az évek során a bűnözők így mintegy ötmillió euró bevételre tettek szert. Az értékesített iratok esetében valódi okmányokról van szó, amelyek adatait – a nyomozók szerint nem elhanyagolható kriminális erőfeszítéssel – az állami adatbázisokba is felvezették.

A "vásárlói körbe" állítólag olyan bűnözők is beletartoztak, akik ilyen módon akarták "tisztára mosni" a múltjukat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »