30 évig biztosan rács mögött marad a rablógyilkos

30 évig biztosan rács mögött marad a rablógyilkos

30 év után szabadulhat az a férfi, akit életfogytiglani fegyházra ítélt jogerősen a Szegedi Ítélőtábla rablógyilkosságért. 2013-ban ölte meg ismerősét, az áldozat feleségét pedig bántalmazta.

A házaspárt autóvásárlás címén kereste fel, majd rájuk fogta illegálisan beszerzett pisztolyát. Az asszonyt arra kényszerítette, hogy kötözze meg a férjét. Ezután a nőt megfenyegette azzal, hogy egyenként töri el a csontjait egy teleszkópos acélbottal, ha nem fizet.

„Azt, hogy ő mindezt végiggondolta, ezeket beszerezte és megismerte sértettek lakását jobban, életkörülményeiket, tudta, hogy mikor kell odamenni, amikor már legalább a gyermekek nem lesznek otthon, mindenképpen azt igazolják, hogy ő végiggondolta ezt a cselekményt, még ha nem is minden apró részletében, de nagy vonalakban, és előre elhatározta, hogy bármi áron meg fogja szerezni ezeket az értékeket” – így Horuczi Zsuzsanna, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A megkötözött férj dulakodni kezdett a rablóval, aki végül agyonlőtte. A dulakodást a feleség kihasználta, az asszony kiugrott az ablakon és segítségért rohant. A vádlott az utolsó szó jogán megbánta tettét. „Szívből sajnálom, és nagyon bánom, hogy eldurvult így az egész, ha tudtam volna, hogy ez így eldurvul, akkor még a pénzemet is otthagytam volna, nem mentem volna oda” – jelentette ki.

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az első fokon kiszabott életfogytig tartó fegyházat. „Határozatlan tartalmú, tehát életfogytig tartamú szabadságvesztés a többszörösen minősített emberölésre és a mellette lévő igen súlyos megítélésű további bűncselekményekre, gondolok itt a fegyveres rablásra, olyan büntetés, amely szükséges a vádlott esetében. Ez fejezi ki az általa elkövetett cselekménynek a tárgyi súlyát, illetőleg a vádlott személyében rejlő azt a fajta társadalomra veszélyességet, amelyet nagymértékben tükröz ez a fajta előre kiterveltség, és ahogyan készült, hosszúnyi időn keresztül, és ahogy végrehajtotta ezt a cselekményt” – mondta Mezőlaki Erik, a Szegedi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

A férfi 30 év letöltése után, 83 éves korában szabadulhat feltételesen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »