30 éves a füleki városi rendőrség

30 éves a füleki városi rendőrség

A füleki városi rendőrség jelenlegi és valamikori tagjai szeptember 10-én emlékeztek meg az elmúlt 30 évről. A városvezetés az évforduló alkalmából felújított irodahelyiségeket adott át rendőröknek – tudatta lapunkkal Mikuš Kovácsová Klaudia szóvivő.

A városi hivatalban Agócs Attila polgármester és Visnyai Attila alpolgármester emlékplaketteket adtak át a volt rendőrparancsnokoknak: Koóš Jánosnak, Olšiak Pálnak és Baláž Pálnak. A volt városi rendőrök is emléktárgyakat kaptak. „Mindenkinek köszönöm, aki az elmúlt harminc év során a csapat életének részévé vált és így hozzájárult a városi rendőrség munkásságának színvonalasabbá tételéhez. Ez értékes munka”mondta Agócs Attila polgármester. Az emlékplakettek átadása után a város vezetősége hivatalosan is a városi rendőrség használatára bocsájtotta a felújított irodákat, Benčík Gábor parancsnok pedig köszönetet mondott a városnak a felújított székhelyért.

Hírdetés

a

A városi rendőrség létrehozásáról még 1990-ben hozott határozatot Fülek akkori vezetősége a községi önkormányzatokról szóló törvény alapján. A testületnek kezdetben négy tagja volt, Koóš János parancsnokkal az élen. „A városházán volt a székhelyük. Egy barna Favorit gépjármű állt a rendelkezésükre, és az első egyenruhájukat pedig egy helyi varrónő varrta meg” – idézte fel a polgármester. A következő parancsnok Olšiak Pál volt, őt követte Baláž Pál, majd a jelenlegi parancsnok, Benčík Gábor. „Ma már az alakulat rendelkezésére áll egy teljesen felújított épület és minden feltétel adott a városi rendőrség további gyarapodásához” – zárta le Agócs Attila.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »