29. Csűrdöngölő Gyermek- és Ifjúsági Néptánctalálkozó

29. Csűrdöngölő Gyermek- és Ifjúsági Néptánctalálkozó

1111 gyermek, 42 gyermeknéptánccsoport jelentkezett a holnapi Csűrdöngölőre. A színes viseletbe öltözött gyermeksokaság zsivaja, tánclépéseik ritmusának hangja újra megtölti Csíkszereda központját.
Ma már „csak” annyi dolgunk van, hogy mindannyian a holnapi napsütést akarjuk…

Folytatva a sokéves hagyományt ebben az évben is a Pünkösdöt megelőző csütörtökön, pontosabban május 12-én kerül sor a már huszonkilencedik Csűrdöngölő gyermek és ifjúsági néptánctalálkozóra. A színes, népviseletes sokaság újra betölti majd Csíkszereda főterét. Főszervező az András Alapítvány, társszervező Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ. A házigazda Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes a rendezvény támogatóinak segítségével alkalmat nyújt a legfiatalabb nemzedékeknek, hogy ízelítőt adjanak a sokszínű magyar néptáncból és népi játékokból.

A találkozó, mint mindig, ismét jó lehetőséget biztosít a Csíkszeredában és környékén működő néptáncegyüttesekben táncoló gyerekeknek és fiataloknak arra, hogy jobban megismerjék egymást, bemutathassák tudásukat, közösen mulathassanak egy nagyot, és közben jó kedvre derítsék a város lakosságát és a búcsúra érkezett vendégeit.
Támogatók Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »