278-ra emelkedett a Közép-Olaszországot sújtó földrengés áldozatainak száma

Legkevesebb 278-ra emelkedett pénteken a Közép-Olaszországot sújtó, óriási pusztítást okozó földrengés halálos áldozatainak száma – jelentette a RaiNews24 olasz televíziós csatorna hivatalos forrásokra hivatkozva.

A BBC brit televíziós csatorna értesülései szerint legkevesebb négyszázan sebesültek meg a természeti csapásban. A két napja tartó mentési munkálatokban eddig 238 embert sikerült élve kimenteni a romok alól.

 

A katasztrófa által leginkább sújtott, Lazio régióban fekvő Amatrice kisvárosában a legfrissebb adatok szerint 218-an vesztették életüket.

 

A péntek este közzétett hivatalos összesítés szerint Lazio térségben 229-en, Marche területén pedig 49-en estek áldozatul a szerda hajnali, Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengésnek, amelyet már több mint 900 utórengés követett.

 

Az utórengések állandó félelemben és rettegésben tartják a túlélőket. Egy péntek reggeli 4,8-es erősségű földmozgás további károkat okozott Amatrice településén. A természeti katasztrófa miatt teljes falvak semmisültek meg. A Matteo Renzi vezette kormány gyors újjáépítést és hatékonyabb védelmet ígért a földrengés ellen.

 

 

mti

Nyitókép: MTI/EPA/Massimo Percossi

 

Kapcsolódó tartalom:

Már 247 halottja van a közép-olaszországi földrengésnek

Már 73 halottja van az olaszországi földrengésnek

A földrengésben megsemmisült olasz várost spagettivel segítik a szakácsok

Erős földrengés rázta meg Olaszországot (Frissítve)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »