270 orosz sportoló vehet részt az olimpián

270 sportolónál hagyta jóvá a Nemzetközi Olimpiai bizottság, az indulás jogát, így megvan a csapat amivel képviseltetheti magát Oroszország a 2016-os riói olimpiai játékokon.

270 orosz sportolónak van lehetősége arra, hogy részt vegyen a riói olimpiai játékokon – közölte Alexander Zsukov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke.

alexander zsukov, az orosz olimpiai bizottság elnökeAlexander Zsukov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke

Egy három tagú bizottság felülvizsgálta 18 lövésznek, 11 bokszolónak, 11 judósnak, 8 teniszezőnek, 6 vitorlásnak, 3 íjásznak és 1 golfosnak a fellebbezési kérelmét.

Az egyik orosz hírügynökség azt közölte, hogy további 29 úszó, és a világhírű kajak-kenu világbajnok Andrey Kratitor is jelen lehet a játékokon.

A sportolók mindegyike megkapta a versenyen való indulásra jogosító dokumentumokat a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól.

Korábban Zsukov annak a reményét fejezte ki, hogy legalább 280 orosz sportoló indulhat az olimpiai játékokon, ami pénteken veszi kezdetét.

Júliusban hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített összegzését, amelyben államilag irányított doppingolással vádolta meg Oroszországot.

A jelentés nyomán a WADA azt javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy a teljes orosz csapatot zárja ki a riói játékokról. A NOB végrehajtó testülete azonban vasárnap úgy döntött, hogy nem így jár el, de a részvételhez az orosz versenyzők mindegyikének egyéni engedélyre van szüksége sportágának nemzetközi szövetségétől.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Nagy magyar sikerek helyszíne lehet az Olimpiai UszodaMegveszik a bokszérmeket a riói olimpián ?Rovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: sport, orosz sportoló, 2016. évi riói nyári olimpiai játékok, OroszországForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »