2,7 milliárd jut a „kezdő” agrárgazdálkodó Csányinak

2,7 milliárd jut a „kezdő” agrárgazdálkodó Csányinak

Összesen 1,3 milliárd forint állami támogatást nyújt a kormány a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgatóhoz köthető, mohácsi gigavágóhíd második ütemének megvalósításához. Az első ütemet mintegy 1,4 milliárd forinttal támogatták. A teljes beruházás várhatóan 20-21 milliárd forintba kerül majd, és a próbavágások szeptember végétől kezdődnek meg.

 

A Vágóhíd Zrt. logisztikai és csomagoló üzemet valósít meg, amelyhez 1,3 milliárd forint állami támogatást nyújt a kormány – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A második ütem tervezett költsége mintegy 6,5 milliárd forint, így az 1,3 milliárdos államiforrás ennek 20 százalékát teszi ki.

A kormány a mohácsi vágóhíd kivitelezésének első szakaszához is adott támogatást, amely 1,4 milliárd forint volt – mondta az MTI-nek Csányi Attila (Csányi Sándor fia), a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója. A célkitűzés az, hogy jövő januártól már teljes üzleti évet lehessen teljesíteni – közölte a vezérigazgató.

Az MCS Vágóhíd Zrt. Nagy György nagybefektető érdekeltségébe tartozik, de az egész beruházás Csányi Sándorhoz köthető. Az MCS korábban együttműködési megállapodást kötött a Pick Szeged Zrt-vel, amely a Bonafarm, illetve Csányi Sándor tulajdonában van.

Forrás: MTI/agrárszektor.hu/Facebook nyomán

sokkaljobb-kommentár: Csányi Sándor egyedüli magyarként már a világ leggazdagabbjainak a listáját erősíti. Hogy mennyi adót fizet be a magyar államkasszába, az ismeretlen adat maradt, mert a személyiségi jog mögé el lehet bújni. Hogy a magyar társadalomnak már személyiségi jogai sem igazán vannak, az bizony elképesztő. A jövedelemhez alig jutóknak kell már csak adót fizetni ebben az országban. A magas jövedelműek az alkotmányos védelem alá helyezett egykulcsos adónak is köszönhetően nem, vagy alig fizetnek adót, 15 százalékkal adózik a minimálbéres is (ez korábban adómentes volt!), és a havi ötmilliós is. Az egyik uniós országban felvetődött, hogy a legnagyobb baj a 25 százalékos egykulcsos adó miatt van! Nálunk meg a 15 százalékos adó, az offshore lovagok és a maffiózók miatt. Az alig jövedelem, vagy még az azt sem lehetővé tevő munkahelyek hiánya miatt a magyar fiatalok elhagyják az országot, de megy kifelé jócskán az értelmiség is, főként az orvosok és az egészségügyi dolgozók. A kormányt mindez nem zavarja… Csányi Sándor OTP-je Romániában a magyarországi hitelkamat feléért hitelez, és Németországban fele annyiba kerül a Pick szalámi, mint itthon…

Csányi Sándornak és családjának sokat segít pártunk és kormányunk. Hogy mennyit, a sok közül egyet választottunk ki, az Orbán–Csányi és a nagy boldog tehenészet című 2012-es cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2016. április 13.

F. I. – K. M .

Emlékeztető: „Közel 700 vállalkozás működik ma Magyarországon egyértelmű panamai tulajdonosi háttérrel, és további 5000 hazai cég köthető hasonló egzotikus hátterű offshore-országokhoz – hívja fel a figyelmet közleményében az Opten céginformációs szolgáltató. Ugyan csökkent az offshore cégalapítások száma, a jelenség még távolról sem tűnt el. Az Opten adatai szerint a mai napig több mint 400 társaság tulajdonosi háttere köthető közvetlenül Panamához, a közvetett kötődéseket vizsgálva pedig már a 700-at közelíti a szám. A panamai érdekeltségű cégek között vegyesen találhatók kicsik és nagyok, és 15 olyan is akad, amelynek éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot.” (Részlet a Magyarország eléggé fertőzött offshore szempontból című cikkből) 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »