250 milió eurót ad vakcinákra és túlórára az EU

Az Európai Bizottság 250 millió eurós támogatást nyújt Magyarországnak az uniós gyógyszerfelügyeleti ügynökség által engedélyezett, 13 millió adag koronavírus elleni vakcina beszerzéséhez, és a járvány idején túlórában dolgozó mintegy hétezer orvos és ápoló pénzügyi kompenzációjához – tájékoztatott pénteken a brüsszeli testület.

A bizottság a finanszírozást a REACT-EU intézkedéscsomag keretében folyósítja, amelynek forrásaiból a járvány miatti lezárások által legsúlyosabban érintett ágazatokat és dolgozókat támogatják.

Hírdetés

A testület pénteken arról is döntött, hogy 404 millió euró támogatást nyújt a spanyolországi munkáltatóknak, a munkahelyteremtés és a munkahelyek fenntartása érdekében. Ezzel az összeggel önálló vállalkozókat támogatnak, továbbá forrásokat biztosítanak egészségügyi dolgozók toborzására. Támogatják továbbá a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő rétegek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját (ami ebből a cigányoknak jut, abból sok integráció nem várható… – a szerk.) és a fiatalok szakképzését.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »