2,5 milliárdért fejlesztheti a BKK automatáit a T-Systems

Noha a T-Systems a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegyrendszerének értékesítési felületének fejlesztésével látványosan felsült, most mégis 2,5 milliárd forintért fejlesztheti és alakíthatja át a jegyautomatákat úgy, hogy kiküszöbölje azokat a trükkös csalásokat, melyekkel leragasztják a gépek pénzvisszaadó nyílását – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent szerződés módosításból.

Sok esetben ugyanis arra játszanak a csalók, hogy a külföldi jegyvásárlókat megkárosítsák. A turisták nincsenek tisztában azzal, hogy a visszajáró készpénzt azért nem kapják meg, mert a nyílást eltömítették.

A pluszfeladatok ellátásához a BKK és a T-Systems módosította azt a 2013-as megbízást, amiben 5,6 milliárd forint értékben jegykiadó automaták leszállítására, üzembe helyezésére és üzemeltetésére szerződtek. A kontraktust már korábban is módosították, ezzel együtt az új szerződés összege 9 milliárd forintra rúg.

A szerződés szerint a módosításban szereplő többletszolgáltatások, és az azok kapcsán kifizetendő többlet díjazás az eltömítések, és azok következményeinek elhárításához kapcsolódik. Vagyis a T-Systemnek kell orvosolnia az automaták „eltömítéses” meghibásodását, valamint ki kell terjeszteniük minden BKK automatára az automatikus hibajegy generálást, az online tranzakciós adatbetöltést, illetve vakok és gyengén látók menüjét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »