25 koronavírus-fertőzöttje van az Operaháznak

25 koronavírus-fertőzöttje van az Operaháznak

Ókovács Szilveszter az InfoRádióval közölte: a mentőszolgálatnál már munkába álltak telefonközpontosként, ám október 1-jétől lassan visszaszivárognak a színpadra.

Október 17-éig nem tart előadásokat a Magyar Állami Operaház, de Maszkabál címen folyamatos streaming szolgáltatást nyújt, áriaestekkel, kamaradarabokkal. Az Operaház művészei pedig operátorként segítik a koronavírus-járvány idején az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az önkéntesmunkát hétfőn az igazgatóság kezdte meg – számont be az InfoRádiónak Ókovács Szilveszter főigazgató.

“Az igazgatósági

értekezletünket hétfőn úgyszólván a mentőszolgálat központjában tartottuk meg;

valóban elkél a segítség, egy olyan feladattípusról van szó, amely normál időben nincsen. Mi viszont most vállaltuk, hogy akár hónapokon át biztosítjuk a szükséges kollégamennyiséget. Húsz munkaállomást láttunk, ahol napi 4 órás váltásban, akár 40 kollégánk is lehetne. Egyelőre ennyire nincs igény. A teszttelésre várakozással kapcsolatos kommunikációt végezzük el, ezt örömmel tesszük” – vázolta a különleges “idénycélokkal” kapcsolatban Ókovács Szilveszter, aki szerint ebben a helyzetben egy állami alkalmazottnak végképp kötelessége segíteni.

Már a bevetés első napján is “ismerőst” kellett hívnia az operaháziaknak, így az egész történet még közelebb került hozzájuk.

Beszámolt arról is, hogy

az intézményben 25 igazolt koronavírus-fertőzött volt

Hírdetés

a keddi interjú idején, de ez a fertőzöttszám 1500 ember közül kerül ki, az arány így a vezető szerint “cseppet sem rosszabb, mint egy szimfonikus zenekarnál”, ahol egy bő 40 fős csapat küzd 2-3-4 fertőzöttel.

A következő öt hétben 22 különböző programja lesz az Operaháznak az online térben.

A visszailleszkedésre október 1. után tesznek kísérletet.

A streaming szolgáltatás során 20 művész lehet jelen egyidőben. A szolgáltatás minden szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap lesz majd látható az Opera közösségi oldalán és az Origo portálon.

  • Szerdánként opera-keresztmetszetek lesznek zongorával – azon darabokéi, amelyeket töröltek.
  • Péntekenként a zenekar, az énekkar és a balett komplex műsorát lehet látni – 20-20 percben.
  • Szombat-vasárnaponként a vezető énekesek vendégeikkel és zongorakísérettel lesznek hallhatók.

Ez a műsorfolyam október végéig megy, akkor ha “bármi lesz”, reagálni fognak – ígéri a főigazgató.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »