25 fényfüzér nem felelt meg a követelményeknek az ellenőrzések során

25 fényfüzér nem felelt meg a követelményeknek az ellenőrzések során

Fényfüzéreket és szaloncukrokat ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság, a vizsgált fényfüzérek közül huszonöt termék nem felelt meg a követelményeknek, a szaloncukroknál csak egy esetben találtak kifogást – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A november végén kezdődött karácsonyi ellenőrzések során a fogyasztóvédelmi ellenőrök az NFM akkreditált laborjában vizsgálták a szaloncukrokat. Harmincféle szaloncukor közül csupán egy esetében nem érte el a csokoládébevonat aránya a Magyar élelmiszerkönyvben előírt mértéket.

A fényüzéreket minden évben ellenőrzi a fogyasztóvédelmi hatóság annak érdekében, hogy a biztonsági előírásoknak nem felelő termékek kikerüljenek a forgalomból. Az idei célzott vizsgálat során huszonöt termék nem felelt meg a követelményeknek.

Hírdetés

A hatósági ellenőrzés tapasztalata, hogy villamos hálózatról üzemeltetett fényfüzéreket csakis olyan szaküzletben érdemes vásárolni, ahol a készülék működéséről tájékoztatást lehet kapni. A piacokon található bizonytalan eredetű, rossz minőségű eszközöket célszerű elkerülni – figyelmeztet a szaktárca.

A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy a kifogásolt szaloncukor és a nem megfelelő fényfüzérek lekerüljenek az üzletek polcairól. A veszélyes fényfüzéreket a kereskedőknek kötelességük visszahívni a vásárlóktól.

Az NFM tájékoztatása szerint a szakemberek országosan összesen 881 üzletben ellenőrizték az eladási és az akciós árak feltüntetését is. A helyszínek 35 százalékánál találtak hiányosságot, ami kismértékű javulás az előző évek átlagosan 40 százalékos eredményeihez viszonyítva. Az ellenőrzést végző járási hivatalok több mint 700 alkalommal végeztek próbavásárlást, a leggyakoribb probléma az akciósnál magasabb áron való értékesítés volt.

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések a karácsonyt követően is folytatódnak. A két ünnep között a szavatossági jogok érvényesülését és a netes vásárlással kapcsolatos panaszokat vizsgálja a fogyasztóvédelmi hatóság – tartalmazza az NFM közleménye.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »