25. évfordulóját ünnepelték

200 önkéntes tett polgárőr esküt Sopronban, a Jubileumi országos polgárőr napon. A szervezet fennállásának 25. évfordulóján a belügyminiszter a rendőrök és a polgárőrök együttműködésének fontosságát emelte ki.

A polgárőrség régóta együttműködik a rendőrséggel, akiknek nagy segítséget nyújt a több mint 50 ezer civil önkéntes munkája. „Rendszeresen részt vesznek a közterületi ellenőrzésekben, a közterületi járőrszolgálat ellátásában, az iskolák környékén a közlekedés biztonságának a biztosításában, és a rendőrség után elindították az Egy iskola – Egy polgárőr mozgalmat, ahol a bűnmegelőzésből is aktívan kiveszik a részüket. Ezen túlmenően rendszeresen részt vesznek a rendőrség mellett a különböző településeken a rendezvényeknek a biztosításában, eltűnt személyeknek a felkutatásában és az illegális migrációval kapcsolatos feladatokban is segítik a rendőrséget” – fogalmazott Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

A rendezvényen 200 újabb önkéntes tett fogadalmat arra, hogy szabadidejét nem sajnálva segíti a rendőrök munkáját. Ezután a rendőrség és a polgárőrség aláírta az új, módosított együttműködési szerződést, melynek értelmében az önkéntesek még nagyobb részt vállalhatnak a közbiztonság fenntartásában. „Részben aktualizálni kellett, jelentős szervezeti és személyi változások történtek az ORFK-n és az Országos Polgárőr Szövetségnél is, ezeket át kellett vezetni, de van egy nagyon fontos tartalmi része is, mégpedig az, hogy a polgárőrök, a polgárőregyesületek a jövőben milyen formában tudnak részt venni a körözés tevékenységben, az eltűnt személyek felkutatásában vagy éppenséggel a tárgykörözésben különös tekintettel a gépjármű, lopott gépjárművek felderítésében” – nyilatkozta az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Túros András.

Az Országos Polgárőr Napot 22. alkalommal rendezték meg, a jubileumi esemény számos programmal várta a Sopronba látogatókat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »