25 év után Európában: Ma este újra felragyoghat a DAC csillaga

25 év után Európában: Ma este újra felragyoghat a DAC csillaga

25 év után a DAC ma este újra bemutatkozhat az európai kupaporondon. A 21 órakor kezdődő, a grúz Dinamo Tbilisi elleni mérkőzésen a Körkép.sk riportere is ott lesz, a találkozó eseményeit pedig percről-percre követjük majd.

A DAC történelmi sikert ért el azzal, hogy bronzérmes lett a Fortuna Ligában és 25 év után újra kupaszereplő. Az UEFA Európa-liga-sorsolásán a grúz Dinamo Tbilisit kapta meg ellenfeléül, az esetleges továbbjutás esetén pedig az Derry City (Írország) – Dinamo Minsk (Fehéroroszország) párharc győztesével mérkőzhet meg.

A csallóközi klub szurkolói teltházzal várják a grúziai ellenfelet, akik pedig nem tudnak ott lenni a Mol Arénában, azok az RTVS 2-es csatornáján és a Körképen követhetik a mérkőzést.

Erősítés és búcsúzás Rossitól

A tavaszi idény végeztével a szűkebb keret 4 tagjától vált meg a DAC. Távozott Kwin, Živkovič, Kontár és Pambou is. Ezen felül a klub megvált Matej Sláviktól, Mervó Bencétől és Lukáš Čmelktől is. Helyükre erősítésként megérkezett Eperjesről Adrián Slančík (kapus), Nagymihályról Milan Šimčák (védő), a Vasas fiatal üdvöskéje, Vida Máté (középpályás) és az ukrán Odessától Maksym Tretiakov (támadó).

A klub ugyancsak sikeresen egyezett meg Kalmár Zsolt végleges megvásárlásáról.

Nyilatkozta Marco Rossi, aki bár már megegyezett az MLSZ-szel a szövetségi kapitányságról, július 19-ig még a DAC edzője marad.

Ebből kitűnik, hogy a grúzokkal lejátszandó két mérkőzés egyben Rossi búcsúzását is jelenti.

nyilatkozta Rossi még a felkészülés alatt.

mondta Rossi a találkozó előtti sajtótájékoztatón. Egyes sajtóértesülések szerint egyébként az olasz szakembert a portugál kezdő edző, egykori válogatott védő, a Benfica Lisabon legendás játékosa, Hélder válthatja.

Hírdetés

Rossi és stábja a sorsolás óta figyelte a Tbiliszi együttesét.

mondta az olasz, aki a kezdőcsapattal kapcsolatban elárulta, hogy fejben már összeállította a kezdőt.

A grúz ligában tavasz-ősz rendszerben játszanak, így a Dinamo Tbilisi jelenleg teljes gőzzel benne van a “forgatagban”, de Rossi bízik a védenceiben.

nyilatkozta Rossi.

Ljubičič: Sokat dolgoztunk

Marin Ljubičič, a DAC csapatkapitánya is várja már az összecsapást, ahol játékostársaival jó benyomást akarnak kelteni.

mondta Ljubičič.

A gúzok edzője, Kachaber Kačarava is bízik saját csapata sikerében. Egyértelműen előnynek tekinti, hogy jobb erőnlétben van a Dinamo a már folyó hazai bajnokság miatt.

Különleges előkészületek, fokozott biztonsági intézkedések

A találkozót fokozott biztonsági intézkedések kísérik majd, és a klub tájékoztatása szerint szigorúan betartatják majd az UEFA és a Szlovák Labdarúgó-szövetség által hozott előírásokat is. Így nem engedik, hogy a szurkolók más államok szimbólumait vigyék be magukkal a stadionba. Nem csak a zászlók és transzparensek, hanem a ruházat is átvizsgálásra kerül. A biztonsági intézkedésekről, valamint a parkolással kapcsolatos információkról itt számolt be részletesen a DAC hivatalos oldala.

Körkép.sk, profutbal.sk

Nyitókép: profutbal.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »