25-25 millió forint két magyar sportolónak

25-25 millió forint két magyar sportolónak

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár Tehetség Plusz néven új támogatási rendszer indulását jelentette be. Kettőt már meg is neveztek.

Az államtitkár közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, hogy Udvardy Luca, a Budapesti Honvéd SE 17 éves teniszezője – aki idén juniorként döntőt vívott Wimbledonban – a párosban négyszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea nyomdokaiba lépne.

“A nagy győzelmekhez a rengeteg edzésen túl olykor még a kiemelkedő tehetségeknek is szükségük van segítségre, hogy az olimpiai érem ne csak álom maradjon” – hangsúlyozta Schmidt Ádám. “A Tehetség Plusz programban a sportági szövetségek ajánlása alapján bekerülőket évi 25 millió forinttal segíti az államtitkárság, a vissza nem térítendő támogatás felkészülésre és versenyeztetésre használható fel.”

A másik támogatott tehetség Berecz Zsombor sportágából érkezik, ugyanis a videóban az olimpiai ezüstérmes vitorlázó felvezetése után bemutatkozik Szabó Roni Oszkár, az Egis SE versenyzője, aki 19 évesen már ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát.

“A tenisz és a vitorlázás után hamarosan újabb sportágak tehetségeit jelenthetem majd be” – tette hozzá Schmidt Ádám.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »