2400 lejes minimálbért követelt bukaresti tüntetésén az Alfa Kartell, Bogdan Hossu szerint nőhet a feszültség

2400 lejes minimálbért követelt bukaresti tüntetésén az Alfa Kartell, Bogdan Hossu szerint nőhet a feszültség

Növelni fogja a társadalmi feszültséget az a kormányzati politika, amelynek értelmében alacsony szinten kívánják tartani a minimálbért – jelentette ki kedden Bogdan Hossu, az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség elnöke a csekélynek ítélt minimálbéremelés miatt szervezett bukaresti tiltakozó megmozduláson.
A munkaügyi minisztérium elé  meghirdetett tüntetésen az  Alfa Kartell néhány tucat tagja jelent meg kedd délelőtt, a magasba emelt papírlapokon és fennhangon is azt követelve, hogy a kormány emelje 2400 lejre a minimálbért.

Hírdetés

Hossu szerint előfordulhat, hogy amennyiben a Cîţu-kormány nem tesz eleget a szakszervezetiek követeléseinek, jövőre fennakadások lesznek a vállalatok tevékenységében, elsősorban a kereskedelem, a vasúti szállítás és a gépgyártás területén.

A szakszervezeti vezető az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint arról is beszélt, hogy csak azért nem kell általános sztrájkra számítani, mint ahogyan ez más országokban történne, mert ehhez nincs meg „a megfelelő felkészültség és kultúra”. 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »