220 új parkolóhelyet hoztak létre Bánffyhunyadon

220 új parkolóhelyet hoztak létre Bánffyhunyadon

Augusztus 1-től öt helyszínen, összesen 220 parkolóhelyet bocsátottak a gépkocsivezetők rendelkezésére Bánffyhunyadon – számol be róla az RMDSZ közleménye. A tervek szerint további három helyszínen létesít majd parkolási lehetőséget a bánffyhunyadi polgármesteri hivatal.

Jelenleg a református templomnál, a főtéren, valamint a Republicii utcán található sorompóval ellátott fizetős parkolókban hagyhatják a sofőrök az autóikat. A parkolásért óránként 1 lejt kell fizetni, ugyanakkor bérletet is lehet igényelni a helyi polgármesteri hivatalnál. A bérleteket egy évre vagy hat hónapra bocsátják ki, ezekért évenként 200 lejt fizetnek a magánszemélyek és 300 lejbe kerül a jogi személyek esetében egy-egy parkolóhely.

Hírdetés

„A közparkolók megnyitásával reméljük sikerül csökkenteni a forgalmi torlódásokat, hisz sok esetben helytelenül ott hagyott autók miatt alakulnak ki dugók. Bár jelenleg 220 helyet adtunk át, a jövőben további három helyen alakítunk ki parkolót: a poliklinika és az Octavian Goga Elméleti Líceum előtt, valamint a Vlegyásza utcában” – mondta el Buzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad RMDSZ-es alpolgármestere.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »