2022-re halasztották a jövő évi atlétikai világbajnokságot

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) szerdán bejelentette, hogy az olimpia és a paralimpia elhalasztása miatt nem 2021-ben, hanem 2022. júliusában rendezi meg az Oregon állambeli Eugene-ban az atlétikai világbajnokságot.

2022-re halasztották a jövő évi atlétikai világbajnokságot

A szervezők azért döntöttek a halasztás mellett, mert a vb eredeti időpontja (2021. augusztus 8-15.) ütközne a 2020-ról elhalasztott olimpia és paralimpia időpontjával, így 2022. július 15-24-ig rendezik majd a tornát.

Hírdetés

Az IAAF azok után hagyta jóvá az új dátumot, hogy egész héten megbeszélést folytatott a szervezőkkel, a világbajnokságon érdekelt felekkel, valamint a birminghami Nemzetközösségi Játékok és a müncheni multisport Európa-bajnokság rendezőivel is. A szervezet úgy véli rendkívüli döntés született, az új ütemterv pedig lehetővé teszi a sportolók számára, hogy akár három világversenyen is részt vehessenek, ugyanis egyedülálló módon mindhárom versenyt egy nyáron rendezik meg.

„Ünnep lesz az a nyár az atlétika rajongói számára világszerte” – nyilatkozta a szervezet elnöke, Sebastian Coe, aki úgy véli, az a hat hét tökéletes reklámja lesz az sportnak. A szakvezető kiemelte, figyeltek minden más nagy 2022-es nagy versenyre is, hiszen mindegyik fontos a sport számára.

A 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságnak Budapest ad otthont. (Bányavidéki Új Szó)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »